top of page

Законопроєкт № 7632 може вирішити питання переліку територій бойових дій та окупованих територій

Нацплатформа МСБ вже піднімала питання про необхідність термінового врегулювання норм законодавства щодо переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії та тимчасово окупованих територій, від якого залежить сплачувати чи ні підприємцям деякі податки

На черговому засіданні робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики за участі фахівців Міністерства фінансів України, Державної Податкової Служби, Міністерства реінтергації України, Держземкадастру та експертів бізнес-асоціацій обговорили правки до законопроєкту № 7632.

У другому читанні законопроєктом пропонується введення норм, які повинні розблокувати пільгове оподаткування землі, нерухомості, екологічного податку та надати можливість суб’єктам господарювання не сплачувати податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки відповідно до Реєстру зруйнованого та пошкодженого майна.

У своєму дописі в соціальній мережі Фейсбук Данило Гетманцев, голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, написав:


«Комітет сьогодні в законопроєкті N 7632 поза іншим підтримав дві важливі норми:

✔ врешті врегульовано питання про перелік територій, що звільняються від сплати податку на землю, на нерухомість, 4-ї групи єдиного податку та мінімального податкового зобов’язання.

✔ звільнено від обов’язку подання декларацій тих фізичних осіб, які отримували виключно пільговані доходи. Це стосується передусім подання декларацій біженцями, які отримували у 2022 році допомогу від іноземних держав.

Обидві зміни набудуть чинності, якщо незабаром будуть підтримані ВР»


Ми ще раз наголошуємо, що у воєнний час не можна зволікати з прийняттям нормативних актів, що врегульовують пільговий період оподаткування бізнесу, який наразі на цих територіях потерпають від падіння виробництва, логістичних та інших проблем.

Бізнес-об’єднання вимагають терміново вирішити озвучене питання, а також повернути кошти тим підприємцям, які вимушені були сплатити податки, на які надавалися пільги, через недопрацювання органів влади.

Звертаємося до депутатів Верховної Ради України щодо необхідності голосування за законопроєкт 7632 з нормами, які вирішують проблеми українського бізнесу, що виникли через неврегульованість законодавства.

20 переглядів
bottom of page