top of page

До Дня дарування книг Сумській обласній бібліотеці передали 150 видань


Книжки для обласної наукової бібліотеки привезли волонтери з PEN Ukraine – це громадська організація, що об'єднує журналістів, письменників та видавців. На початку лютого її представники приїжджали в Суми.

Книжки подарували до 14-го лютого – саме цього дня у світі відзначають міжнародний день дарування книг.

"Фінансування не дуже велике і ми раді кожній книзі, яка до нас надходить в подарунок", - розповіла виконуюча обов`язки директорки обласної наукової бібліотеки Валентина Кальченко.


Всі книги надруковані протягом останніх кількох років, більшість з них – у твердих палітурках. У фондах бібліотеки таких досі не було, говорить Валентина Кальченко. В основному це художня та науково-популярна література, є й класика. "Унікальний "Кобзар" Шевченка. Ми звикли до більш звичного дизайну цієї книги. Цього року вийшов воєнний дизайн", - сказала завідувачка відділу фондів Світлана Латиш.


Найбільше ж цінні – галузеві видання, додає жінка. Серед них – "Скарби шведських архівів" упорядниці Марини Траттнер. Таких книг, каже Світлана Латиш, надходить до бібліотеки вкрай мало. Серед подарованих також – психологія, історія та дитячі книжки. "Кав’ярня – мій перший бізнес". Це не художня книга. Це книга про бізнес для дітей. Як розпочати свій бізнес, як вести його", - розповіла пані Світлана.


1 перегляд
bottom of page