top of page

Костянтин МАКАРЕНКО


Обіймає посаду президента Сумської торгово-промислової палати з жовтня 2003 р., керуючи діяльністю Палати та контролюючи виконання цілей, завдань і функцій Палати, закріплених у її Статуті.


За цей час він зробив значний внесок у формування та розширення зовнішньоекономічних зв’язків Сумської області, просування продукції підприємств регіону на зовнішні ринки, підвищення авторитету Сумської області у світі як інвестиційно привабливої території.


Спільно з командою професіоналів він заклав основи виставкової діяльності в Сумській області, став ініціатором та організатором проведення міжнародних конференцій, форумів, зустрічей за участі дипломатів, представників бізнес-кіл різних країн світу. Також, він започаткував організацію бізнес-місій у десятки держав, очолюючи такі поїздки.


Костянтин Макаренко докладає зусиль для презентації Сумської області та місцевих виробників серед міжнародних партнерів, а в сучасних умовах повномасштабного збройного вторгнення росії – висвітлює проблеми і потреби бізнесу Сумщини, наслідки для Сумської області. Так, у 2022 році він, зокрема, зробив виступи на онлайн конференції «Україна – поточна економічна ситуація та перспективи участі польських підприємців у процесі її відбудови», що була організована Західною торгово-промисловою палатою спільно з Управлінням Маршала Любуського воєводства Республіки Польща, а також на онлайн конференції «Rebuild Ukraine – Italy», організатором якої виступила Торгово-промислова Палата Італії в Україні.


Костянтин Макаренко вибудував гарні відносини між Сумською ТПП та Сумською міською радою і Сумською обласною військовою адміністрацією. Він є членом Координаційної ради при Сумській міській раді.

2 перегляди

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page