top of page

Сумська влада підписала угоду з Червоним Хрестом про початок будівництва модульного містечка для ВПО



14 лютого на пресконференції міський голова Сум Олександр Лисенко підписав угоду з Сумською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України про початок робіт з будівництва модульного містечка для ВПО. Про це повідомили на сторінці організації.

Будуватимуть модульне містечко на земельній ділянці площею 2,5 гектари на вулиці Ковпака у Сумах, поблизу обласної лікарні. Планують звести сім двоповерхових будинків, де розмістять приблизно 400 людей.


Що відомо

  • Для початку робіт обласна організація Товариства Червоного Хреста від закордонних донорів має 2 мільйони доларів. В.о. голови обласної організації ТЧХУ Ігор Шаповал зазначив, що на облаштування одного будинку необхідно близько трьох місяців.

  • На засіданні Сумської міської ради 25 січня депутати погодили виділення 2,5 гектари землі під будівництво модульного містечка.

  • На сесії Сумської міськради 31 жовтня депутати ухвалили рішення щодо проведення інвентаризації ділянки по вул. Ковпака.

  • За інформацією міськради, наразі на обліку в департаменті соцзахисту перебуває понад 17 тисяч ВПО, які переїхали до Сумської міської ТГ після 24 лютого 2022 року.

1 перегляд
bottom of page